Akcióink:


 

Oldal megosztása

Share this

Partnereink

Partnereink:


 Partnereink:

          

A vizsgaidőszak kezdete Székesfehérváron az AREK-ben!

A vizsgaidőszak kezdete Székesfehérváron az AREK-ben!


Az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központjában,idén is emlékezetes programot szerveztek a Hallgatók.Először tavaly, hagyományteremtő szándékkal, egy „disznóvágó mulatsággal” kezdték meg a vizsgaidőszakot, mely nagy sikert aratott, ezért idén sem maradhattak forralt bor, forró tea és sült ropogós hús nélkül az érdeklődők. A hagyományt folytatva az egyik  villamosmérnök hallgatónk
Mezőfalváról felajánlotta a malacsütő állványát, melyen egész nap forgatta a ráfeszített malacot. Nem egy-két órás művelet, míg a malac teljes egészében átsül, ezért a szervezők nagy mennyiségű kolbászról is gondoskodtak, melyet folyamatosan sütöttek, így frissen, melegében lehetett fogyasztani, a friss, kemencében sült házi kenyérrel együtt. A malac ízesítéséről az egyik, pázmándi mérnök-informatikus hallgatónk gondoskodott, aki a fűszerezés titkát nem árulta el senkinek. A piruló malacnak természetesen folyamatos locsolásra volt szüksége, amit sör segítségével oldottunk meg, megadva az igazi ízét, ropogósságát a bőrének, húsának.

Az ilyen élménydús rendezvényekre különösen nagy hangsúlyt fektet a Székesfehérvári Hallgatói Önkormányzat (SZHÖK) melyben az egyetem vezetése is partner ugyanis ilyenkor alkalom adódik a hallgatók, tanárok kötetlen találkozására az iskola padjain kívül, vicces derűs légkörben. A hallgatóság, a tanári karral együtt fergeteges hangulatban drukkolt a főszakácsnak,
hogy sikeresen süljön fenséges ízűre a 18 kilogrammos főszereplő. Dél tájban a városi televízió, majd a megyei újság szerkesztői is meglátogatták az udvaron folyó rendezvényt.

A közös munkának és Fejér-megye minden szegletéből kapott támogatásoknak (Székesfehérvár MJV, Mezőfalva, Pázmánd, Polgárdi…) köszönhetően maradéktalanul elfogyott a nap végére az összes forralt bor, forró tea, sült kolbász, sült malac. A segítséget mindenkinek köszönjük!

A rendezvényt követően mind a hallgatók, mind a tanárok megkezdték készülődésüket a vizsgaidőszakra, hogy sikerekben és
jó jegyekben gazdag évzárást követően boldogan lépjünk át a következő évbe.

Képek:

 

Szente Gábor
Óbudai Egyetem
Alba Regia Egyetemi Központ