Akcióink:


 

Oldal megosztása

Share this

Partnereink

Partnereink:


 Partnereink:

          

Magyarok a Marson - robotikai seregszemle

Magyarok a Marson

Robotikai seregszemle

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központjában, Székesfehérvárott 2013. október 19-én, szombaton "Magyarok a Marson - robotikai seregszemle"-t szervezünk.


A program helyszíne:


Óbudai Egyetem, Alba Regia Egyetemi Központ
Székesfehérvár, Budai út 45., K épület, földszinti aula - 5x5 m-es terep


Felhívás


A seregszemle célja, hogy a robotikával foglalkozóknak fórumot és találkozási lehetőséget adjunk, valamint előkészítsük a 2014. évi "Magyarok a Marson - Alkalmazott Mérnöki Tudományok Versenye"-re való felkészülést, melynek tervezett helyszíne szintén Székesfehérvár lesz.


A feladat leírása:


Egy vagy több robot online irányítása és valamely, a mesterséges intelligencia témakörébe illő, szabadon választott feladat megoldása. (Néhány őtlet pl. a robot alkalmazkodjon a környezet változásaihoz, a robot reagáljon egy vagy több másik robot jelenlétére, a robot figyelje az akkumulátorának töltöttségi szintjét, s ha szükséges, álljon be egy töltőállomásra, .... stb.) A robot(ok) megvalósítása tetszőleges lehet (saját készítésű, vásárolt, vagy saját és vásárolt elemek vegyesen). A bemutatót egy szabadon választott, vagy a csapat által kitalált kerettörténetbe kell ágyazni és színdarab szerűen kell előadni, a jelentkezett csapatok számától függően később pontosítandó, kb. 10-15 perces időtartamban. (Ötletek meríthetők pl. Ray Bradbury: Marsbéli krónikák című művéből,...) A legötletesebb megoldásokat oklevéllel jutalmazzuk.


A bemutatók helyszíne:


Az egyetem aulája, ahol egy, szükség esetén a folyosó másik szárnyán még egy 5x5 méteres terület áll rendelkezésre. A bemutatóhoz szükséges tereptárgyakat vagy terepasztalt minden csapatnak saját magának kell biztosítani. A tereprendezésre két bemutató között 5 perc áll rendelkezésre.


Előzetes program:


10:00 - Megnyitó
10:15 - 13:00 - bemutatók
13:00 - 14:00 - ebédszünet
14:00 - 17:00 - bemutatók
17:00 - Zárszó


Nevezés:


A seregszemlére jelentkezni a http://robotseregszemle2013.arek.uni-obuda.hu honlapon lehet.
Nevezési határidő: 2013. szeptember 20.
Nevezési díj: nincs, de minden csapatnak magának kell előteremteni az utazási és tartózkodási (étkezés, esetleg szállás) költségeit.
A nevezéseket a beérkezések sorrendjében a programbizottság bírálja el. A programbizottság döntéséről minden jelentkezett csapat 2013. szeptember 30-ig értesítést kap.
Előzetes igénylés alapján menzai étkezési lehetőséget tudunk biztosítani.
A seregszemle a TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0039 „Alba Regia Egyetemi Központ tudományos eredmények disszeminációja, mérnöki és kutatói utánpótlás biztosítása a Közép-dunántúli Régióban” pályázat támogatásával kerül megrendezésre.

Források:


http://arek.uni-obuda.hu/hirek/magyarok_a_marson
https://www.facebook.com/oearek