Akcióink:


 

Oldal megosztása

Share this

Partnereink

Partnereink:


 Partnereink:

          

Line Messenger

Line


    A mai mobilinternetes világban a valós telefonhívások mennyisége és ideje egyre jobban csökken. A szolgáltatók a mobilinternetek korlátozásával próbálják visszaszorítani az internetes hívásokat. Egy Samsung Galaxy Note 2-vel Vodafone feltöltő kártyásként (1 gigás mobilnettel, dübörgő 3G kapcsolattal) próbáltunk feltenni a Viber nevezetű programot. Jó pár órás szenvedés után a google érdekes találatokat hozott ki a problémával kapcsolatban: A Vibert, mint az egyik legelterjedtebb programot csevegésekre, internetes telefonálásra, fileküldésre fejlesztették ki, de hazánkban a szolgáltatók olyan szinten korlátozzák, hogy zömmel csak wifin keresztül érhetőek el a szolgáltatásai.  Furcsa, mert a Viber a telefonszám alapján azonosítja az illetőt.    A fogyasztóknak korlátozottak a lehetőségeik: vagy nem használunk Vibert, vagy ha használni akarjuk, akkor wifi hálózatra kell csatlakozni. Ez nem Japán, tehát a legtöbb helyen nincs ingyenes wifi hálózat.

 


    A megoldást a Line nevezetű program jelentheti. A program elég jó minőségű, a mobilneten használható, nem fogyasztja durván az akkumulátort és a mobilnetet.

A program telepíthető:

Android

iPhone

Windows Phone

Blackberry

Nokia (Symbian)

Windows, Mac, Linux (PC)

    A line kommunikációs funkciói: videóüzenet küldés, hangüzenet küldés, internetes telefonálás, file küldés, üzenetküldés. A program jól boldogul az ékezetekkel is, de alapvetően angol nyelven működik, a menüje és a beállítása az egyszerű-nagyszerű kategóriába sorolható.
    A mért adatok alapján egy 20-25 perces beszélgetés a line-on keresztül kevesebb, mint 10 mb internetet fogyasztott el, tehát a kiszámítható adatátviteli sebességből adódóan nem kell hozzá nagy átviteli sebesség.
    A telepítés és a regisztráció egyszerű, ha beregisztráltunk a szolgáltatásra, akkor egyénileg választhatunk azonosítót, amit később továbbvihetünk, ha a névjegyzékünkkel valami történne. A programnak van számítógépes verziója is, ahol ugyanúgy minden szolgáltatást elérhetünk.


A program 2013 januárjában elérte a 100 milliós regisztrált felhasználót:

Képek:

 

 

Line hivatalos oldal:

http://line.naver.jp/en/