Akcióink:


 

Oldal megosztása

Share this

Partnereink

Partnereink:


 Partnereink:

          

Lefedettségek

            Információink szerint az Egyetem néhány helyén a wifi, illetve egy mobilszolgáltató lefedettsége nem kielégítő.

            A tavaszmező utcai telephelyen a 3 hallgatói épületből csak egyben találtuk meg a Bmf-Hotspot hálózatot, ez az új, a G épület, de ott most már a teljes a lefedettség. Az egyik mobilszolgáltatónak a földszinten, és a pince zsibongójában nem találtunk térerőt. Az A és B épületben nincs az egyetemi wifi hálózat, viszont mindenhol van térerő. A két épületben nem elérhető a hotspot, de más vezeték nélküli Internet elérhetőség van.

            A Népszínház utcai telephelyen a zsibongó kivételével mindenhol van wifi lefedettség, és ugyanez vonatkozik a mobil térerőre is. Hozzá kell tenni, hogy a pincében a wifi lefedettség bizonytalan, de van. Ez a telephely hallgatói szempontból ideális és jó, pár helyen a közeli gyorsétterem-lánc vezeték nélküli hálózatát is elérhető.

            Az Óbudai telephelyen a hallgatók az általunk meglátogatott részeken mindenhol van egyetemi Internet hálózat, és mindenhol lehet telefonálni.

            Az egyéb lefedettségekről is kell pár szót szólni, mivel a Tavaszmező utcai két épületben csak külsős Internet hálózat érhető el. A külsős hálózatok egyike a hallgatói központé, bár a hallgatói központhoz csak közel élvezhető a minősége, jelszóval védett (ezt a jelszót ott megkaphatjuk). A másik hálózat egy külsős cégé, nem sokat tudunk róla.

            Találtunk néhány megkötést is. A megkötések az Internet felhasználásával kapcsolatban merültek fel. A Tavaszmező utcai telephelyen például képtelenek voltunk ftp kapcsolatot létrehozni még web felületen sem!

Tehát aki FTP-i akar, annak vagy bekell mennie az egyik laborba vagy mobil interneten keresztül kell azt intéznie.

 

            Végkifejletben az Egyetem nagy részén jó minőségűek az általunk vizsgált szolgáltatások, a hiányok mobil Internettel, vagy a külsős szolgáltatókkal kiegészíthetők. A Hotspotokon működik az összes webes e-mail, Skype, MSN, Facebook, Yahoo messenger.