Akcióink:


 

Oldal megosztása

Share this

Partnereink

Partnereink:


 Partnereink:

          

Laptopok az Egyetemen

            Írtunk már az egyetem vezeték nélküli Internet lefedettségéről, most azt vizsgáltuk meg, hogy milyen eszközökkel érhetjük el. Néhány intézményben figyelnek erre, az előadókban minden hallgató elérhet egy konnektort. Tehát a hallgatók nagy része, akik képesek az egész napot végigcsinálni számítógépes háttértámogatással, kicsit máshogy kell, hogy számítógépet választaniuk.

            Az egyetem területén a hallgatók számához képest igen kevés olyan helyet találhatunk, ahol konnektor elérhetőség van. A tavaszmező utcai telephelyen a G épület alagsorán kívül nem kielégítők a konnektorok elhelyezése.

            A jelenlegi laptopok, hordozható számítógépek, tábla PC-k, okos telefonok nagy része képes a vezeték nélküli Internet kapcsolatra, és böngészésre.

            Az olcsóbb laptopok nagy része hamar lemerül, nem az akkumulátorok üzemidejére, minőségére, és a belső alkatrészek áramfogyasztásának optimalizálásával léptek ki a piacra. A gyártók közül az Asus laptopok képesek hosszabb akkumulátor üzemidőre. Az Acer laptopok egy része az egy óra üzemidőt sem képesek meghaladni. A Toshiba a közepes kategóriát képviseli az akkumulátor üzemidőkben. A Dell laptopok felső kategóriásnak minősülnek üzemidőben, viszont az áruk is a felső kategóriába sorolja őket.

 

            A jelenlegi fejlesztések az üzemidő és a különböző megoldások, hordozhatóság kérdését feszegetik.

            A netbookoknál már megfigyelhető volt a hosszabb üzemidő, de a teljesítmény, a háttértároló és a kijelzőméret rovására nőtt. A mai fejlesztések a LED kijelző technológiára, az extra gyors és adattárolásban is már megfelelőnek minősülő memóriakártyákat is elérhető áron, 5-8 órás üzemidővel kaphatóak.

 

Üzemidőnövelés:

 

            Fontos megjegyezni, hogy az Internet kapcsolat az akkumulátorok üzemidejének körülbelül 10-25%-át fogyasztják el. A kijelző fogyasztja a következő legtöbb energiát.