Akcióink:


 

Oldal megosztása

Share this

Partnereink

Partnereink:


 Partnereink:

          

Jánossy Ferenc Emlékkonferencia 2011

Jánossy Ferenc Emlékkonferencia 2011
lehet a tanév „legnagyobb konferenciája”?!

Jánossy Ferenc Szakkollégiumunk 2011. március 18-án, ötödik alkalommal rendezi meg éves nagykonferenciáját, a névadója előtt tisztelgő Jánossy Ferenc Emlékkonferenciát. A rendezvény részleteiről programjáról, előadóiról és előadásairól részletes információkat a Szakkollégium honlapján a megfelelő (JFEK) menüpont alatt lesznek elérhetők (http://jfszk.hu).

Az Emlékkonferencia célja, hogy publikációs és előadói gyakorlatszerzésben segítse, továbbá (poszt-) publikációs fórumot biztosítson a hazai és határon túli szakkollégiumok, valamint minősített szakmai eredménnyel rendelkező felsőoktatási hallgatók számára.

Az interdiszciplináris konferencia célja a tudományágak közötti szinergiák elősegítése, továbbá, hogy bármely szakkollégium tagja, s többek között az Óbudai Egyetem bármely szakán tanuló hallgatója számára biztosított lehessen a részvételi lehetőség.

Az Emlékkonferencia emellett minden évben egy a szakkollégisták által fontosnak és időszerűnek érzett témát kiemel, melyet a rendezvény nyitó előadásai járnak körül. 2011-ben a hazai oktatáspolitikai törekvésekben és Magyarország EU-elnökségi programjában is kiemelten értékelt és tárgyalt a tehetséggondozás kérdése. Hasonló témában a magyar programokban nagymértékben előkészítő és meghatározó szerepet vállaló személyek előadásaival az Emlékkonferencia 2009-ben már tárgyalta e témát, ezért idén kifejezetten a felsőoktatás vonatkozásában kap a téma megvilágítást, így a Jánossy Ferenc Emlékkonferencia 2011 mottója:

Tehetséggondozás a felsőoktatásban?”

A Jánossy Ferenc Emlékkonferencia 2011 vázlatos programja:

8:30 (~11:00-ig) Nyitó Plenáris Ülés

11:20 (-13:00) I. szekciós sáv

14:00 II. szekciós sáv

16:50 III. szekciós sáv

Az Emlékkonferencián idén rekord méretű je

 

lentkezés történt: mintegy 75 előadásra, 43 cikkel jelentkeztek 15 (közüllük 3 határon túli) felsőoktatási intézmény hallgatói, összesen 14 szakkollégiumot képviselve. A részvevők közel 75%-a valamilyen szakkollégium tagja, de számos eredményes OTDK dolgozatról, illetve nemzetközi konferenciákon is bemutatott témák feldolgozásai is bemutatásra kerülnek, közöttük PhD jelölteken túl ProScientia aranyérmes részvevőkre, előadók is lesznek.

Ezzel a Jánossy Ferenc Emlékkonferencia a 2010-2011-es tanév hallgatók által hallgatók számára rendezett szakmai konferenciái közül várhatóan a legnagyobb rendezvény lehet.

A Jánossy Ferenc Emlékkonferencia 2011 fővédnökségét Prof. Dr. Csermely Péter, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnöke; díszelnökségét Sándorné dr. Kriszt Éva, GBF rektora, a Magyar Rektori Konferencia elnökeként vállalta magára. A Nyitó Plenáris Ülés előadói között lesz még Dr. H.Nagy Anna, aki 2010-ben „A Tehetség Szolgálatáért” életműdíjat Prof. Dr. Sólyom László köztársasági elnöktől vehette át. Az ELTE új intézményi vezetésének részéről Egyetemük kiemelkedő tehetségprogramjainak intézményi terveit is bemutatják. Meghívást kapott még a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága is, akiktől a tehetséggondozás társadalmi és oktatáspolitikai súlypontjait és álláspontját szeretnénk megismerni.