Akcióink:


 

Oldal megosztása

Share this

Partnereink

Partnereink:


 Partnereink:

          

GólyaInfó

GólyaInfó

            Üdvözlünk minden újonnan érkezett gólyát! Kellemes és felejthetetlen egyetemi éveket kívánunk! Szeretnék egy-két információval hozzájárulni ahhoz, hogy könnyebben boldoguljanak a kezdetekben.

 

            Az egyetemi közéletben a neptun üzenetekből, vagy az egyetemi oldalakról lehet a legegyszerűbben tájékozódni a plakátokon kívül. Az egyetemi rendezvényeken fakultatív a részvétel, de érdemes eljárni.

 

            Az egyetemi órákat 4 telephelyen tartják. A telephelyek az órarendekben a helyszín első betűjelét jelenti. A betűjelek jelentése:

SZ – Székesfehérvár (8000 Székesfehérvár, Budai út 45. )

T – Tavaszmező utca (1084 Budapest, Tavaszmező u. 15-17. )

N – Népszínház utca (1081 Budapest, Népszínház utca 8. )

B – Bécsi út és Doberdó utca (1034, Budapest Bécsi út96. )

 

Térképes tájékozódásért kérjük keressétek a következő oldalt:

 

http://uni-obuda.hu/map

 

 

Amelyik telephelyen több épület található, ott az épületeknek is van betűjele. A telephelyeken viszont könnyen tájékozódhatunk arról, hogy melyik épület melyik, ha máshogy nem, minden épületben működik porta.

Az ez után következő számok megadják, hogy az épületen belül melyik szint, és melyik terme választották ki számunkra.

 

Az Egyetemen számos szakkollégium is található, ezekbe érdemes belépni, mivel a tagsággal számos extra jár együtt, valamint a felsőbb évesekkel is kapcsolatba lehet kerülni. A szakkollégiumokról megjelent cikkünket a következő linken találhatjátok meg:

http://uni-obuda.info/content/szakkoll%C3%A9giumok

 

            A Neptun rendszert érdemes hetente minimum egyszer megnézni, fontos leveleket, információkat lehet belőle kapni. A neptun rendszerben a leveleken kívül a leckekönyvet szokták a legtöbbet megnézni, mivel ide írják be az aláírásokat és a jegyeket. A neptun rendszerben az elérhetőségeinket érdemes frissíteni, ha változik valami, mivel fontos lehet, hogy leérhessenek minket ( példának okáért költségtérítéses képzésről államilag finanszírozott képzésre történő átvételkor telefonon értesítenek ).

A rendszerbe érdemes az újonnan érkezetteknek körülnézni, megnézni milyen lehetőségeik vannak, mit és hogyan kell elintézniük.

 

            Ha valami másik egyetemről, szakképzésről szeretnénk akreditálni, akkor ennek a kérelmét le kell adni a tanulmányi osztályon, minden tárgyért külön pótdíjat kell fizetni.

 

            Fontos, hogy a fizetős pótzhkat és pótvizsgákat ( sajnos elég gyakoriak ezek )  megfelelően fel tudjuk venni, erre külön a neptun rendszerben tételt kell kiírni. A pótvizsgákat külön főmenüpontban találjuk, hozzá kell rendelni egy tantárgyat ( miből pótvizsgázunk ), kiírni a tételt, majd ezek után a tételt még be kell fizetni. Az aláírás pótlás egy másik részen található a szolgáltatás jogcím alatt, ott az egyik első menüpont az aláírás pótlás. Itt találjuk még az átiratkozási kérelmek díját, a plusz tárgyfelvételekét és az akreditációs kérelmek fizetését is.

 

Források:

 

http://uni-obuda.hu

https://neptun.uni-obuda.hu/