Akcióink:


 

Oldal megosztása

Share this

Partnereink

Partnereink:


 Partnereink:

          

Aknakereső stratégiák

Aknakereső – Stratégiák

 

            Az aknakereső egy különleges játék, a stratégiai alapjai elég érdekesek. Fontos, hogy ne csak vakon lövöldözzünk, ha jobb eredményeket akarunk elérni.

 

Egy egyszerű stratégia:

 

            Kezdjük a játékot az egyik sarokban, és keressük meg az első sarkat, ahol üres pozíciót találunk, tehát nincs a közelében akna. Ezen az üres pozíción elindulhatunk. Az aknakereső alapjátékban 12 db aknát kell megtalálunk 144 pozícióból, tehát 1:12-höz az esély, hogy rögtön aknára lépünk, de ez elfogadható kockázatnak minősül.

  

            Keressünk körvonalakat, ami azt jelenti, hogy tárjuk fel amit lehet kockázatmentesen, így előbb-utóbb az aknás terület nagy részét képesek lehetünk felderíteni.

  

           A következő lépés, amikor logikai módon tárjuk fel a nem aknásított pozíciókat, ezel felfedve az aknák pontos helyét.

           Ezt érdemes általában olyan helyeken kezdeni, amik sarokpontok, tehát egy egyedülálló 1-es pozíció körül 5 db üres, valamint 2 másik számpozíció és egy felfedetlen található. A felfedetlen pozíció 100%, hogy akna. A már feltárt számok alapján próbáljuk meg a sarokpontokat kiinduló alapként használni, mivel azoknak a 100%-os valószínűségekkel meg tudjuk állapítani, hogy hol van akna.

 

            A tiszta logikával körülbelül 80-90%-os eredményt lehet elérni összetettben.

 

Kellemes játékot!