Akcióink:


 

Oldal megosztása

Share this

Partnereink

Partnereink:


 Partnereink:

          

Áthallgatási kérelem - Ha valami nagyon nem megy

Áthallgatási kérelem:

Ha valami nagyon nem megy


Sok hallgató szívesen látogatna más intézményeket egy-egy tantárgyból, melyek túl nehéznek bizonyulnak, vagy valami gond van vele az adott képzésen. Ennek lehet személyes vagy más, ki nem részletezendő jellegű oka. Az áthallgatási kérelem papír procedúra, de mi nem az?

Az áthallgatási kérelmet a TVSZ 3. § / 7. részben leírtaknak megfelelően lehet igénybe venni:

„A hallgató a tanulmányaihoz tartozó tantárgyakat annak a felsőoktatási intézménynek, amellyel hallgatói jogviszonyban áll, másik képzésében, továbbá mint vendéghallgató bármelyik felsőoktatási intézményben folyó képzésben felveheti.”

Forrás: TVSZ (Neptun rendszer)
https://neptun.uni-obuda.hu/system/files/bsc_tvsz_2011_09_19.pdf

 

Az áthallgatási kérelem menete:

1., A másik intézménytől ki kell kérni a tematikát és egy engedélyező határozatot, ami engedélyezi a hallgató számára az áthallgatást (fogadják a hallgatót vendéghallgatói jogviszony keretében).

2., A saját intézményben le kell adni egy kérelmet erre vonatkozólag csatolva a másik intézmény tematikáját és az engedélyező határozatot. Csak olyan tárgyakat ismernek el, amelyek minimum 70%-ban lefedik az adott tantárgyakat, több tantárgy egy elismerésre nem vonható össze, egy tantárgy több tantárgyra nem vonatkoztatható!

3., Ha engedélyezik az áthallgatást, akkor kiadják az áthallgatási kérelemmel kapcsolatos papírokat (okmányok), és azt kell az áthallgatni kívánt intézménybe elküldeni vagy bevinni. Ezt követően megszületik az áthallgatás, a saját intézményben pedig bevezetik a leckekönyvbe a tárgyat. Egy áthallgatási kérelem csak egy félévre vonatkozhat!

4., Ha a másik intézmény elfogadta a hallgatót és a saját intézmény elfogadja a kérelmet, akkor a tárgyat a saját TO előadó felveszi a Neptun rendszerbe.

5., Ha a másik intézmény elfogadta a kérelmet, akkor a teljesítést követően az arra vonatkozó igazolásokat ki kell kérni, és el kell juttatni a saját intézménybe, ahol a saját TO előadó bevezeti a Neptun rendszerbe az érdemjegyet.
 

Dokumentumok:

Tematika (saját intézménybe kell leadni)
Kérelem (saját intézménybe kell leadni)
Engedélyező határozat (saját intézménybe kell leadni)
Teljesítési igazolás (saját intézménybe kell leadni)

 

Figyelem!

Az áthallgatási kérelmekre a tantárgyfelvételi időszakok szabályzata vonatkozik!

 

 

 


 

Kapcsolódó oldalak:

Költségtérítési dijj kalkulátor

Tantárgykódok

Szakkollégiumok

Szakmai gyakorlat vagy Gyakornoki munka

Neptun használat – befizetések