Akcióink:


 

Oldal megosztása

Share this

Partnereink

Partnereink:


 Partnereink:

          

Állásbörze

            Minden felsőoktatási intézményben általában márciusban vagy a tavasz folyamán állásbörzét tartanak. Itt álláslehetőségekről, az állásinterjúkról, a piacon lévő cégekről és a munkakörök betöltéséről lehet tájékozódni.

            Az álláslehetőségek intézményenként változhatnak, a jelen lévő cégek vállalnak-e szakmai tapasztalatot, gyakornoki munkát, mit és hogy számítanak be, hogyan vállalnak kezdő (tapasztalattal nem rendelkező) embereket is.

A kiállító cégek a munkákat, munkaköröket is bemutathatják, lehet kötetlenül kérdezni, beszélgetni. Elárulhatják, hogy mit várnak el az interjúkon. Az interjúk menetét, a kérdéseket, a különböző szakaszokat, egyéb információkat.

A cégeknél megfigyeléseink alapján szakirányú és a cég rendszereit bemutató képzésben kell részt vennünk, mielőtt elkezdhetnénk a valódi munkát.

A munkakörök cégenként, részlegenként változhatnak. A friss diplomásokat kell a legtöbbet betanítani és nem tudni, hogy beválnak-e, és hogyan tudnak dolgozni, alkalmazkodni.

Ebben az évben a legnagyobb kereslet, és így az alakuló kínálat is a gyakornoki állások terén alakult ki, de még mindig a munkakezdőknek is nagyon sok lehetőséget kínálnak.

 

Az általunk meglátogatott állásbörzék tanulsága, hogy érdemes elmenni, tájékozódni, érdemes szétnézni! Sok tanulnivaló van, például hogy milyen egy állásinterjú, milyen egy cég, mi alapján érhetjük el, hogy minket válasszanak az akár több ezer jelölt közül.

 

Az Óbudai Egyetem állásbörzéje március 23. lesz az óbudai telephelyen! További információ az Óbudai Egyetem hivatalos állásbörze oldalán:

 

http://allasborze.uni-obuda.hu/