Akcióink:


 

Oldal megosztása

Share this

Partnereink

Partnereink:


 Partnereink:

          

Állás interjúk 1., rész

Az állás hirdetés információi

 

            Az állások kiírása fontos, tartalmazza az összes dokumentumot, ami be kell küldeni, a munkavégzés helyét és leírását, a munkára való jelentkezés kikötéseit. Tájékozódhatunk a cégről, és a cég anyagi helyzetéről.

            A dokumentumok lehetnek motivációs levelek, önéletrajzok (kézzel vagy géppel írva, europass vagy egyéb sémát követve) esetleg több fajta is. Nyelvvizsga, jogosítvány scennelve vagy fénymásolt formátumban, Diploma, diplomamunka, esetleg tanulmányi eredmények, TDK, OTDK dolgozatok és helyezések, egyéb, befolyásoló tényezők és dokumentumok, azokat a dokumentumokat amik az adott pozíció kíván.

            A munkavégzés helye fontos, mivel lehet, hogy sokat kell utazni, kiküldetésekbe járni más országokba akár hetente több napot is, vagy más városban van a munkavégzés helye. Fontos, mivel ha költözni, vagy sokat kell ingázni, ahhoz lehet, hogy nem vagyunk elég rugalmasak, vagy nem vagyunk képesek rá.

             A kikötések között szerepel, hogy szakmai tapasztalat kell-e, ha kell, akkor mennyi és milyen orientáltságú. A kikötések között szerepelhet, hogy milyen diplomát fogadnak el, milyen intézményeket fogadnak, vagy nem fogadnak el, milyen nyelvvizsga kell.

            Az előnyök (ami előrébb sorolhat minket) azt jelenti, hogy az összes alkalmas ember közül annak nagyobb az esélye, akire minél több teljesül ezekből, és bizonyítani tudja ezt.

            A kiírásokban ott van a meghirdető cég neve. A cégeknek általában érdemes utána nézni, mind a profiljaik, a cégvezetés, rugalmasság, fejlődési, feljebbjutási lehetőségek, a cég anyagi háttere, fejlődése és fejlettsége, üzleti stratégiája, politikája nyilvánvalóan látszik a cég adataiból (ezek nyilvános adatok, a cég engedélye és tudomása nélkül hozzáférhetőek).

            Végkifejletben az állások kiírásával minden, számunkra fontos információt megkaphatunk, amire szükségünk van. Képesek lehetünk eldönteni, hogy akarjuk-e az adott állást, és van-e lehetőségünk arra, hogy felvételt nyerjünk.