Akcióink:


 

Oldal megosztása

Share this

Partnereink

Partnereink:


 Partnereink:

          

Tantárgyi információk

 

Néha sok kutatással jár a tárgyi információk beszerzéseMostanában egyre többen kérdezik, hogy az egyes tantárgyaknak milyen elő-követelményeik vannak, valamint a tantárgyakról szóló egyéb információkat (tematikát, zh időpontokat, ajánlott irodalmat, könyvet, stb.) honnan lehet megszerezni.

 

Tematika, jegyzetek, könyvek, ajánlott szakirodalom, az oktatók elérése:

Általában az oktatók határozzák meg, és ezt az első gyakorlaton, vagy az első előadáson ismertetik. Az oktatók nagy valószínűséggel megadnak konzultációs időpontot, hol lehet őket megtalálni, valamint elérhetőségeket. A tantárgy tematikáira régebben bevezettek egy adatbázist, de sajnálatos módon manapság igen kevés tantárgyról kerül bele információ. A neptun rendszerbe is megpróbálták beleültetni ezt az adatbázist, nem sok sikerrel.

Oktatóinkat elérhetőségeit megtaláljuk az Óbudai Egyetem főoldalán lévő telefonkönyvben is.

 

Felméréseink szerint a Bánki Kar, a Kandó Kálmán Villamosmérnöki kar, Neumann János kar (bár itt feltöltés alatt áll néhány dolog) szolgáltatják a legjobb, egyszerűen elérhető tartalmat, ami már, mind naprakész tantárgyleírások, követelmények. Az Alba Regina karon minden tantárgyhoz mindenféle információt jeleztek, sajnálatos módon megnyitni az utánajárás idején nem tudtunk semmit (A keresett oldal nem található). A Rejtő Sándor Könnyűipari és környezetmérnöki karon sajnálatosan semmiféle tantárgyleírási információt nem találunk. Hasonlóan jártunk a Trefort Ágoston Mérnökpedagógiai Központ honlapján, ahol a különböző szakok leírásán túl képtelenek voltunk bármiféle tantárgyi információhoz jutni. Az egyik legérdekesebb látogatásunk a Doktori (PhD) Iskola oldalán történt. Az oldal érdekessége, hogy az összes tantárgy ki van listázva, a tantárgyak neve mögött zárójelben az oktatók nevével (A telefonkönyvből e-mail címet, telefonszámot, fogadási időt, iskolai szobaszámot lehet megtudni).

 

Mit tehetünk, ha nem találunk információt egy tantárgyról?

Természetesen minden tantárgynak van egy felelőse. Ezt a felelőst kell felkutatni, ha a tanár valamilyen kérdésre nem tud válaszolni, ő biztosan tud segíteni. Ha ő sem, akkor a tantárgyért felelős szervezeti egység titkárságához kell fordulni.